High Availability

High Availability Hosting

Stabiliteit, schaalbaarheid, flexibiliteit en rekenkracht

De kenmerken die RAPIDE Internet aan High Availability – hostingoplossingen toekent, zijn: stabiliteit, schaalbaarheid, flexibiliteit en een enorme rekenkracht. De inhoudelijke eigenschappen van deze kenmerken zijn te beschouwen als een techniek waarbij de taken niet door één enkele computer maar door een verzameling van aan elkaar gekoppelde computers in meerdere datacenters uitgevoerd worden.

Wanneer High Availability?

High availability is bij hoge economische afhankelijkheid eigenlijk een “must “. Wij adviseren een hoge beschikbaarheidsoplossing wanneer uw bedrijf voor 25% of hoger van zijn omzet van online initiatieven afhankelijk is. Let wel, een HA-oplossing hoeft niet per se duur te zijn. Ook een eenmanszaak klopt bij ons niet vergeefs aan!

Maatwerk

Vaak wordt ons de vraag gesteld of wij niet “zo tussendoor “ wat basisplatformen beschikbaar hebben. Het is eenvoudige vraag waarop wij om verschillende redenen geen pasklaar antwoord hebben. Om problemen en frustraties te voorkomen, moet elk beschikbaarheidsplatform namelijk tot in detail op de software, wensen en eisen van u en uw bezoekers afgestemd zijn. Het inrichten van een high availability-platform is dus altijd maatwerk.