Object storage

Object Storage Groningen

Object Storage

Het is nog niet zo lang geleden dat data in databases of binnen een filesysteem opgeslagen werden. Dat is echt voltooid verleden tijd; steeds meer data worden via cloud-storage in de objectstore opgeslagen. Absoluut de ideale oplossing omdat de flexibiliteit van een objectstore voor u als klant een enorm voordeel oplevert. U heeft namelijk geen eigen server meer nodig en u betaalt voor de ruimte en verkeer die u daadwerkelijk gebruikt.

OpenStack Object Storage ("Swift")

Onze op OpenStack gebaseerde objectstore bestaat uit veel verschillende machines en kan met gemak enorme hoeveelheden data verwerken. De objectstore heeft meer dan 10 Gigabit aan verbindingen met het internet, vele malen de piekcapaciteit van een individuele server.

CDN (Content Delivery Network)

Het Content Delivery Network (CDN) van RAPIDE Internet is in feite niets meer en niets minder dan een groep servers (computers) die voor één doel ingezet wordt: het serveren van statische content zoals images, video’s, html-pagina’s, muziek etc. Voor het goede begrip: uitsluitend geschikt voor zogenaamde statische content, dus niet voor content die vanuit scripts en/of databases gecreëerd wordt.