Please rotate your screen
Aan de slag

Agile werken Groningen

De vraag is: hoe gaan we komen bij die stip op de horizon?

Samen succesvol werken aan je ICT-oplossing.

De vraag is: hoe gaan we komen bij die stip op de horizon? Door het gebruik van Agile Scrum als projectmethodiek maken we optimaal gebruik van voortschrijdend inzicht en bieden we ruimte aan goede ideeën van het team. Een Scrum-project is opgedeeld in hapklare sprints die elkaar snel opvolgen. Zo houden wij de lijnen kort en zie jij snel resultaat.

De voordelen van Agile:

  • Sneller (eind)gebruikers laten testen – zorgt voor een beter resultaat.
  • Er wordt minder tijd gestoken in het vooraf dichttimmeren van alle functionaliteiten – die tijd wordt juist gestoken in de realisatie.
  • Door nauw samen te werken kan er snel worden ingespeeld op veranderende omstandigheden of nieuwe inzichten.
  • Korte communicatielijnen zorgen voor een hoge betrokkenheid en een succesvollere samenwerking.

Bij Scrum delen we het werk op in sprints. Elke sprint duurt twee weken, waarbij het team commitment afgeeft voor het behalen van een minimaal resultaat. De volgorde van functionaliteiten binnen een sprint wordt bepaald door urgentie en waarde. Bij Scrum zorgen we na elke sprint voor een testbare webapplicatie – zo werken we altijd toe naar een functioneel geheel en ben je in de gelegenheid om het werk te testen.

Verdiepende informatie over Agile

Zo houden we het project overzichtelijk: jij kunt immers na elke sprint besluiten om de volgende sprint op een later moment te laten beginnen. Daarnaast kunnen we tijdens het ontwikkelen van een sprint al starten met het Functioneel Ontwerp van de volgende sprint.

Het werken met Agile Scrum voelt echt als een teamsport. Jij als opdrachtgever maakt onderdeel uit van ons team; door duidelijk en tijdig aan te geven waar de wensen en prioriteiten liggen, kan de rest van het team reageren en helpen de juiste keuzes maken. Onze dagelijkse stand-ups, sprint retrospectives en backlog refinements zorgen ervoor dat er precies datgene gebouwd wordt waar jij behoefte aan hebt.
Zo stemmen we elke dag om 09:30u met elkaar af, om vervolgens de rest van de dag weer vol gas door te werken aan je systeem, portal of webapplicatie.

Het Minimum Viable Product

De term MVP is erg belangrijk voor Scrum binnen Rapide. Een Minimum Viable Product (MVP) is de eerste versie van een product of dienst die zo vroeg mogelijk wordt uitgerold naar de klant. Het doel is om daarmee zo snel mogelijk feedback te krijgen. Deze feedback is belangrijk om hiermee de belangrijkste vervolgstappen te kunnen nemen.

Het Minimum Viable Product is de beschrijving van een product met precies genoeg features om te kunnen laten beoordelen door testgebruikers. Zo voorkomen we dat net opgeleverde functionaliteiten niet (meer) nodig blijken te zijn, of worden bestaande functionaliteiten beter geïmplementeerd. Ook is deze methode vele malen kostenefficiënter.

nl.wikipedia.org/wiki/Agile-softwareontwikkeling