Please rotate your screen
Aan de slag

Wij vertalen ideeën in software.

Software (door)ontwikkeling

Aan de slag met de juiste maatwerkoplossing. Samen op weg naar een moderne digitale organisatie. 

Of het nu gaat om het boeken van een reis, het laten thuisbezorgen van eten of het vervullen van een vacature; er ontstaan met de tijd telkens nieuwe businessmodellen. Het bij elkaar brengen van vraag en aanbod op een online platform is een populair businessmodel voor start-ups.

Lees meer

Software koppelen

We laten systemen met elkaar communiceren; we verhogen hierdoor het gebruiksgemak en verlagen de kosten. 

Het koppelen van API's is het verbinden van softwareinterfaces tussen applicaties, waardoor gegevensuitwisseling mogelijk wordt zonder extra interfaces. Dit biedt efficiëntie en functionaliteit voor bedrijven die meerdere systemen tegelijk willen aanroepen.

Lees meer

Mobiele apps

Een verlengstuk van jouw reeds bestaande platform, maar ook een compleet losstaande app met een uniek doel. 

Een mobiele app laten maken is een ideale manier om je producten en diensten aan te bieden, met 24/7 beschikbaarheid. Een app geeft bovendien een geweldige gebruikerservaring in aanvulling op je website of webapplicatie.

Lees meer

Slimme websites

Wij laten je website praten met andere systemen en optimaliseren processen middels slimme koppelingen.

Of het nu gaat om een al bestaande of nieuw ontworpen website, wij brengen je website tot leven met handige functionaliteiten. Het gebruikersgemak wordt verhoogd waardoor er voor jou als ondernemer tijdsbesparing optreedt.

Lees meer

Rollen binnen onze ontwikkelteams

Backend Development
Onze backend developers zorgen ervoor dat de kernfunctionaliteit efficiënt werkt. Ze zijn er verantwoordelijk voor dat de software op de juiste manier data verwerkt, opslaat en verstuurt.

Frontend Development
Frontenders zijn verantwoordelijk voor alles wat je ‘ziet’ in een applicatie. Ze werken de designs uit en koppelen deze aan de onderliggende IT om bruikbare interfaces te creëren.

Projectbegeleider
De projectgebegeleider zorgt dat het ontwikkelproces zo efficiënt mogelijk verloopt en is de schakel tussen de klant en het team. Deze bewaakt de planning, stuurt het team aan en ondersteunt de Product Owner. Ze helpen om van je idee een functioneel ontwerp te maken. Op basis van je wensen, budget en businesscase bepalen we de juiste scope. Zo werken we samen naar het gewenste eindresultaat.

Product Owner
Dat ben jij! Zo blijf je als klant betrokken bij het ontwikkelproces. Je bent betrokken bij het ontwikkelproces, planning, test alle onderdelen en stuurt bij waar nodig.

Scrum
We werken met SCRUM in korte sprints naar een succesvol eindproduct. Dit betekent dat je als opdrachtgever op de hoogte blijft van de voortgang en gedurende het proces altijd kunt bijsturen. Zo zorgen we dat jouw visie altijd in zicht blijft en realiseren we samen slimme software die aansluit bij jouw doelstellingen. Elk project heeft een vast en toegewijd team van minimaal twee medewerkers dat full focus aan jouw project werkt. Tijd wordt zodoende dus altijd efficiënt besteed.

Onze werkwijze

Fase 1. Onderzoek en planning
Aan welke ontwikkeltijd moet je denken? En wat kost het onder de streep precies?
Om deze vragen te kunnen beantwoorden, starten we met een onderzoek waarin we alle functionaliteiten en processen inventariseren. Vervolgens maken een we concreet plan waarin de ontwikkeltijd en het ontwikkelbedrag duidelijk worden. Uiteraard volledig afgestemd op jouw wensen en doelstellingen.

Fase 2. Ontwerpen en wire-framing
Elke functionaliteit wordt gevisualiseerd in een klikbaar wireframe model. Dit geeft een goed beeld van de uiteindelijke navigatiestructuur, de schermen en de samenhang van functionaliteiten in de app. Samen ontwerpen we de gehele applicatie dus eerst ‘op papier’.

Fase 3. Technische ontwikkeling
Tijdens de technische realisatie gaan we ontwikkelen. Op basis van ingedeelde sprints leveren we iedere iteratie een deel van de programmatuur op.

Fase 4. Lancering en beheer
Na de voltooiing van het project wordt de software, app of website opgeleverd. Het product komt bij Rapide Software in beheer en middels een Service Level Agreement krijgt het de nazorg die hij verdient.