Please rotate your screen
Aan de slag

Github Groningen

GitHub Groningen

Veel programmeurs wereldwijd maken gebruik van de website GitHub, momenteel zelfs meer dan 40 miljoen. Zelf zul je er misschien ook wel van gehoord hebben. Als programmeur is het handig om te weten wat GitHub is en hoe je er gebruik van maakt.

GitHub bestaat uit twee woorden, namelijk Git + Hub. Laten we beginnen met Git. Git is een open source versiebeheersysteem. De website GitHub is gemaakt op basis van het versiebeheersysteem Git. Met GitHub heb je alle mogelijkheden van Git + extra features.

Git?

Volgens veel programmeurs is Git momenteel het beste versiebeheersysteem, daarom is GitHub ook zo populair. In een versiebeheersysteem kunnen programmeurs projecten beheren met code. Het is mogelijk om verschillende versies te beheren en eventueel terug te vallen op een oude versie, mocht er iets misgaan.

Stel dat je met een team een app wil programmeren. Dan is het handig als iedereen bij het project kan met daarin alle code van de app. Ook is het handig dat iedereen de laatste code wijzigingen ziet van teamleden en daar eventueel op kan reageren en/of het aanpassen.

Hub?

Maar waar staat “Hub” voor in GitHub? Met “Hub” wordt eigenlijk het centrale deel bedoeld, waar alle projecten samenkomen die beheerd worden met Git. De website GitHub is de centrale plek waar programmeurs hun projecten beheren met Git.

Wat is GitHub?