Please rotate your screen
Aan de slag

Jira Atlassian Groningen

Wat is Jira?

Wat is Jira? Je kunt bijna beter stellen: wat is Jira niet? Jira is ontwikkeld door Atlassian en is uitgegroeid van de oorspronkelijke issue tracker voor bugs en fixes tot een krachtige werkbeheertool voor verschillende use cases. Met Jira kun je als team je werk efficiënt beheren. En dat gaat verder dan alleen software-issues.

Jira: de werkbeheertool

Jira is één van de bekendste apps in softwareontwikkeling. Sterk als het gaat om het prioriteren van bugs en het automatisch verdelen van werk met aanpasbare workflows. Jira linkt bugs aan grotere verzamelingen werk, waardoor je elke release voorziet van rijke data. Als product owner kun je met Jira zo nóg beter inschatten hoeveel manuren je nodig hebt voor een complete release.

Teams gebruiken Jira voor allerlei doeleinden, van vereisten- en testcasebeheer tot agile softwareontwikkeling. Met Jira kun je onderling werk verdelen en multidisciplinair samenwerken volgens je eigen werkprocessen. Dit kan met Scrum, Kanban of een andere werkvorm die jullie hanteren.

Enkele mogelijkheden van Jira

  • Issue management
  • Projectmanagement
  • Workflows
  • Planning
  • Backlogs
  • Rapportage
  • Integraties met developer-tools

Jira is onder meer geschikt voor agile softwareontwikkeling door de uitgebreide integratie met o.a. Github en meerdere CI/CD-tools. Zo krijg je met Jira vanuit één tool de volledige softwareontwikkelingscyclus in beeld en werk je met een release – en sprintplanning, issuebeheer, servicedesk integratie en meer.

Jira helpt teams efficiënter te werken

Jira volgt voor jouw werkprocessen of workflows een vaste afhandeling, zodat je na elke sprint of release de resultaten haalt uit voortgangsrapportages. Daardoor kun je je werkprocessen direct daar waar nodig aanscherpen en zo als team efficiënter werken. Elk traject volg je met behulp van de uitgebreide realtime dashboardfilters en -gadgets die Jira rijk is.

Werk je veel samen met externe opdrachtgevers of klanten? Met Jira kun je eenvoudig samenwerken, met verschillende rechten op projectniveau. Met de backlogs vergeet je geen enkele taak en laat je niets meer aan het toeval over.

atlassian.com/software/jira