Please rotate your screen
Aan de slag

React Native ontwikkelaar Groningen

React Native programmeur Groningen

React Native is een op React-gebaseerde technologie van Facebook en één van de drie populairste JavaScript frameworks van dit moment. Met React Native kun je in modern JavaScript een app programmeren die vervolgens wordt omgezet naar een native app voor Android of iOS.

React Native de voordelen

  • Eén set broncode, om consistente apps voor zowel iOS als Android te ontwikkelen.
  • Presteert als een native app – ondanks dat er geen native broncode wordt gebruikt levert het dezelfde resultaten op.
  • Bespaart tijd en geld – doordat er maar één set broncode nodig is bij de initiële ontwikkeling én de doorontwikkeling.
  • Open source framework – wat maakt dat het framework constant wordt verbeterd/uitgebreid en er geen licentiekosten zijn.
  • Gratis tools – veel gratis beschikbare tools en componenten, waardoor een developer tijd bespaart en jij geld bespaart.
  • Snelle laadtijd – React Native (hybride) apps, hebben dezelfde snelle laadtijden als bij native apps.

Verdiepende informatie over React Native

React Native is geen wrapper om je website heen, zoals Phonegap, maar een echte mobiele applicatie. Het idee van React Native is niet dat je in één keer een app bouwt voor zowel Android en iOS. Daarvoor zijn de platforms te verschillend en wil je waarschijnlijk gebruikmaken van te specifieke componenten voor beide systemen. De filosofie is dat je slechts één keer deze techniek hoeft te leren en dat het bouwen van een app voor Android en iOS dan allebei goed te doen is.

Met één set broncode kunnen we consistente apps voor zowel iOS als Android ontwikkelen. Dit maakt dat het schrijven van mobiele applicaties, die er echt “native” uitzien en voelen, sneller en voordeliger gaat.

reactnative.dev