Please rotate your screen
Aan de slag

Slack Groningen

“Kan je me dat even Slacken?”

Het is een zin die je wel vaker bij Rapide Software hoort, of bij vele andere technologiebedrijven en startups. Soms gebruiken we zelfs Slack om iets te vragen aan de collega naast ons. Niet omdat we asociaal zijn, maar eerder om collega’s niet te storen als ze bezig zijn.

Voor een vlotte werking binnen elk bedrijf, heb je een goede tool nodig voor interne communicatie. Sommige bedrijven gebruiken nog steeds mailen of bellen, misschien zelfs een intranet, maar wij kozen voor Slack.

Wat is Slack?

Slack (of: Searchable Log of All Conversation and Knowledge) is een messaging platform die het gemakkelijk maakt voor teams om te communiceren en zo samen te werken.
Het werkt als een instant messenger (zoals Skype of Whatsapp) en bevat slimme tools om groepsgesprekken te starten, bestanden te delen, snel de juiste informatie te vinden en de mogelijkheid om je favoriete apps te gaan integreren.

Groepsgesprekken worden transparanter met kanalen

Een kanaal is een groepsgesprek met een specifiek onderwerp, zoals bv. een gesprek binnen een team. Je kan kanalen natuurlijk ook gebruiken voor een project of een specifiek proces. Op deze manier hoef je niet meer te gaan zoeken in een reeks mails over wat nu precies besproken is geweest toen je afwezig was.

Volg gemakkelijk updates rond bedrijfsprocessen op

Binnen elk team zijn er bepaalde automatische processen die nauwkeurig opgevolgd moeten worden. Zijn het nu sollicitaties of leads die binnenkomen, in Slack kan je updates gaan weergeven van de tool die je hiervoor gebruikt. Zo hoef je niet meermaals, per dag deze tool te openen, maar kan je wel direct ingrijpen als als er een update binnenkomt waar iets voor moet gebeuren.

Threads houden gesprekken overzichtelijk

Een gesprek met meerdere mensen loopt al snel uit de hand. Wanneer je dieper wil ingaan op iets wat een teamgenoot zei, start je een thread. Zo voorkom je dat andere mensen een conversatie beginnen volgen die niet relevant is voor hen. Zeker wanneer je team aan het groeien is, kan dit je veel onnodig lees- en zoekwerk besparen.

Integreer Slack met meer dan 1500 apps

Het maakt niet uit als je bedrijf nu Google Drive, Dropbox of Onedrive gebruikt om bestanden te bewaren. Slack integreert met meer dan 1500 verschillende apps en al je favoriete zitten er tussen.

Deel gemakkelijk bestanden met collega’s of teams

Heeft HR je rijbewijs nodig? Neem een foto via je smartphone en upload het via de mobiele app. Vraagt iemand van sales naar de laatste bedrijfspresentatie? Selecteer het document en sleep het naar het sales kanaal. Zo hebben direct alle sales medewerkers de laatste versie. Slack geeft je bij bovendien een kleine preview bij bepaalde bestanden.

Versterk de bedrijfscultuur met gerichte kanalen

Slack gebruik je voornamelijk voor bedrijfscommunicatie, maar je kan het ook toepassen om de bedrijfscultuur tussen medewerkers te gaan verhogen.

slack.com